Bida Saaret, Yösukellus & Paikallisten saarien Sukelluskohteet 

Mantarauskuja Bida saarilla

Keskitaso | 6-40m | Kevyt virtaus

Bida Nok on kahdesta Bida saaresta suurempi, joka tarjoaa kiistatta maailmanluokan sukellusta. Täällä näkee leopardihaita, merikilpikonnia, Ghostpipe-kaloja, Frogfish-kaloja, ja yli 100 eri kalalajia sekä vahvaa ja tervettä korallia. Ja nämä jopa ensimmäisen 20 minuutin aikana. Lahti Bida Nokin eteläpuolella on loistava sukeltamisen aloittelijoille, ja kursseja suorittaville opiskelijoille. Finger reef, joka ulkonee lahden edustalta putoaa jopa 30 metriin ja tarjoaa henkeäsalpaavat maisemat sekä monilla korallilajeillaan että koskemattomuudellaan. Tätä kohdetta ei kannata jättää välistä, sillä täällä on aina olemassa mahdollisuus nähdä Mantarauskuja tai jopa valashaita. 

Mureenan tapaa usein bida saarilla

Keskitaso | 5-35m | Kevyt - Voimakas virtaus

Mushroom Rock on Phi Phi Ley saaren länsipuolella, heti pohjoiskärjen jälkeen ensimmäinen sukelluskohde. Isojen pinaakkeleiden ja pintaan asti nousevien kivien muodostama alue josta löytyy sienen muotoinen kivi. Silmiä lumoavasta kohteesta löytyy hyvässä kunnossa olevaa pehmeää korallia sekä isoja parvia Yellowback Fusilier-kaloja, barracudia, sekä kultapiikkimakrilleja. Matalammassa osassa mahdollista bongata kilpikonnia sekä mustaevähaita parvissa tai yksittäin.

Hyväkuntoista pehmeää korallia ja värikkäitä kaloja

Aloittelija | 5-20m | kevyt virtaus

Koh Yawasam muodostuu kahdesta saaresta, jotka erottaa toisistaan matala käytävä. Tämä on suosittu snorklauskohde. Koh Yawasamin syvimmät kohdat ovat sen pohjois- ja eteläpäissä. Saaria ympäröi kova koralliriutta. Pohjoispäässä on pinaakkeli muodostelmia joita peittävä pehmeä koralli kilpailee Shark pointin loiston kanssa. Täällä näkee paljon Bigeye snappereita, jotka kokoontuvat pinaakkeli muodostelmien ympärille. Täällä bongaa usein myös merihevosia, sekä saaren luoteisosissa kuhisee pieniä keihäsrauskuja.

tutustu kauniiseen vedenalaiseen maailmaan Bida saarilla
Suuri kalaparvi
Värikästä kovaa korallia ja kauniita kaloja

Toimistomme

Rayan toimisto sijaitsee Nopparat Tharan alueella, muutama sata metriä meriretkien lähtöpaikasta. Varusteliikkeemme tarjoaa monipuolisen valikoiman laadukkaita vesiurheilu-, snorklaus- ja sukellusvarusteita ja olemme auki ympäri vuoden. Sukelluskeskuksemme yhteydessä toimiva Raya Guest House majoittaa matkalaiset mukavasti ja edullisesti.

Raya Divers Co Ltd
153/7-8, Moo 5, Ao Nang A. Muang,
Krabi 81000 Thailand
Tel. (66) 81 370 3376 / (66) 81 968 2773
Email. booking@rayadivers.com