MANTAKUUMETTA

MANTA FEVER

Mantarausku on yksi halutuimmista otuksista mitä sukeltajat haluavat pinnan alla nähdä. Uiminen näiden majesteettisten merten “avaruusalusten” rinnalla on kertakaikkiaan unohtumaton kokemus. Nämä jopa viisimetriset otukset tulevat usein myös uteliaana aivan sukeltajien lähelle ja ovat ystävällisiä ja täysin harmittomia. Muistetaan kuitenkin perussääntö: Katsoa saa muttei koskea!

On vaikea ennustaa tai luvata missä Mantarauskuja näkee ja koska. Toki niitä näkee satunnaisesti missä tahansa sukelluskohteilla, mutta on muutama paikka missä Mantat tykkäävät “hengailla” usein pidempään tiettyinä vuodenaikoina.

Tänä vuonna Andamaanien meren Mantarauskut seuraavat jälleen edellisten vuosien rutiinejaan. Koh Bon, jonne pääsee Khao Lakista päiväretkillä ja sukellussafareilla on yksi varmimpia kohteita. Rauskut ovat olleet siellä taasen Tammikuussa paikalla.

Toinen todennäköinen kohde on Raya Noi, jonne pääsee Phuketin päiväretkillä. Tammikuun Mantat ovat jälleen spotattu ja toivotaan että he viihtyvät vielä pitkälle Helmikuuhun!